Laatste nieuws:

Naar aanleiding van de onderstaande nieuwsbrief aan de deelnemers komen er vragen, Hierbij de vragen en de antwoorden:
– Mag ik me ook laten testen en mag ik dan meedoen als testuitslag negatief is (geen corona): Jazeker, je krijgt bij een negatieve testuitslag (korter dan 24 uur geleden) een QR-code die je kunt afdrukken en laten zien samen met jouw ID-kaart
– Na de finish graag je startnummer weer inleveren, je krijgt er een mooie herinnering voor terug. Geldt ook voor de wandelaars.
– De wandelaars moeten ook de Coronacheck doen en krijgen daarna een bewijs van deelname.

Het 2e email bericht is op 23 september verstuurd naar alle inschrijvers. De inschrijving is gesloten. Je kunt niet meer opgeven!

Dit bericht bevat nadere informatie voor de deelnemers. Lees dit gehele document goed door. We willen graag dat iedereen mee kan doen, maar moeten ons aan de regels houden.

 1. Parkeren: je kunt parkeren op P1 of P2 en als deze vol zijn op P3 of P4. Zie hiervoor het bijgevoegde kaartje met de parkeerplaatsen. Zet je navigatie op Ambachtsweg 5 in Weiteveen. kaartje parkeren.pdf
 2. Aankomsttijd: kom niet te vroeg om drukte te voorkomen. Maar houd er wel rekening mee dat je iets verder moet lopen ivm wandeltijd vanaf de parkeerplaats.
 3. Omkleden:  omkleden in of bij je auto of doe de loopkleding thuis al aan. Er is in verband met Corona geen omkleedtent.
 4. Er geldt geen 1,5 meter afstand houden meer dus we kunnen met de hele groep deelnemers per onderdeel gelijktijdig starten.
 5. We moeten wel een Corona check doen zoals bij alle evenementen (ook buitenevenementen). Als je naar het startgebied loopt kom je eerst bij de Coronacheck. Kaartje startgebied: Startgebied Bargerveentrailrun.pdf
 6. De Coronacheck: Neem jouw QR code op papier mee evenals jouw ID-kaart, of maak een QR code op pdf. Je kunt dit doen op website: https://coronacheck.nl/print/ en je kunt dit op A4 uitprinten of als pdf opslaan op je mobiel. Als de coronacheck app dan niet werkt (door te veel evenementen waardoor de app vastloopt) heb je het in elk geval op papier of op je mobiel. Je mag ook het gele vaccinatieboekje tonen met jouw ID. Als je geen QR code of geel vaccinatieboekje kunt laten zien samen met je ID-kaart of er verschijnt een rood scherm bij de check kun je NIET meedoen! De gemeente controleert en deelt boetes uit als we ons niet aan de regels houden!
 7. Als je toch het risico neemt om de QR code op je mobiel te laten zien check dan vooraf of jouw QR code werkt. Dit kun je doen via de Scanner app. Als je een groen scherm krijgt op de scanner is het goed. Bij een rood scherm kan het volgende aan de hand zijn:
 •  De tijd op je telefoon moet goed ingesteld zijn (op automatisch).
 1. De starttijden:
 • 9 km Canitrail, uiterlijk 8:50 melden bij Corona check, start om 9:00 uur.
 • 9 km en 15 km Wandelgroep, uiterlijk 9:15 melden bij Coronacheck, start tussen 9:15 en 9:30.
 • 24 km Trailrun, uiterlijk om 10:15 melden bij Coronacheck, start om 10:30 uur
 • 15 km Trailrun, uiterlijk om 10:45 melden bij coronacheck, start om 11:00 uur
 • 9 km trailrun, uiterlijk om 11:15 melden bij Coronacheck, start om 11:30 uur
 1. Het startgebied is uitsluitend te betreden via de Coronacheck, na de Coronacheck krijg je je startnummer (voor de lopers) of startbewijs (voor de wandelaars). Zie bijgaande kaart voor de opstelling in het startgebied.
 2. De routekaarten hangen in het startgebied, 9 km is de gele route, 15 km is de blauwe route en 24 km is de rode route. Onthoud dit goed, de pijlen die de juiste richting aangeven hebben die kleur. De kleuren op de startnummers moet je vergeten, die zijn willekeurig!
 3. Toiletten en EHBO zijn aanwezig buiten het startgebied (aan de linkerkant) zie hiervoor de genoemde kaart van het startgebied. Gelieve geen gebruik te maken van de toiletten van Wollegras (theehuis). Bij toiletgebruik de desinfectans gebruiken.
 4. Tijdens het lopen en wandelen kom je hekken tegen die de schapen en koeien binnen het gebied houden. Sluit deze hekken steeds weer achter de laatste loper.
 5. Houd afstand van de dieren
 6. En houd rekening met andere gebruikers van het gebied, het is een openbaar gebied dus er zijn wandelaars en fietsers.
 7. Laat geen rommel achter in de natuur, je kunt je afval kwijt bij de verzorgingspost(en).
 8. De verzorgingsposten staan:
 • Route 9 km: na ongeveer 5 km
 • Route 15 km: na ongeveer 7,5 km en 11,5 km (2 x langs dezelfde post)
 • Route 24 km: na ongeveer 7 km en 17 km
 • Alle routes: bij de finish
 1. Als je bij de finish komt graag doorlopen na de verzorgingspost om ruimte te maken voor nieuwe finishers. Na de finish je startnummer inleveren voor de uitreiking van de herinnering!!
 2. Als je ook iemand anders met jouw emailadres hebt ingeschreven deel dit bericht dan met haar/hem.

Als eenieder zich aan bovenstaande houdt dan zullen we een perfecte dag beleven met elkaar. Het weer hebben we niet in de hand de rest wel.
Heel veel plezier allemaal

Organisatiecomité Bargerveentrailrun
Trainers en bestuur Loopgroep Klazienaveen.

Dit bericht wordt donderdag 23 september nogmaals verstuurd na sluiting van de inschrijving. omdat er na nu natuurlijk nog inschrijvingen bijkomen. Eventueel staat er dan nog extra info in.

Start/finish:
De start en finish vindt plaats bij de grootste Schaapskooi van Nederland.

In verband met Corona is er geen omkleedtent of een tent om je spullen op te slaan. Omkleden en spullen opslaan in je eigen auto.
Het parcours sluit om 14:30 uur.

Parkeren:

Er zijn parkeerplaatsen aanwezig bij de Schaapskooi. Stel je routeplanner in op: Ambachtsweg 5 in Weiteveen. Volg daarna de met borden aangegeven route. Mocht deze parkeerplaats vol zijn dan krijgt u aanwijzingen om elders te parkeren (bij Veenloopcentrum of voetbalvereniging). De parkeerplaatsen dicht bij de start zijn P1 en P2.

Starttijden:

Er wordt gestart in verschillende groepen. Alle afstanden starten en finishen bij de Schaapskooi. De starttijden staan vast.

Gedrag tijdens het lopen en wandelen:

Er bevinden zich andere wandelaars, fietsers, schapen en andere dieren op de paden en wegen. Blijf op afstand van de dieren en ga niet buiten de paden. Het Bargerveen is een openbaar gebied. Respecteer elkaar en houd rekening met anderen. Gedraag je netjes en ruim je eigen rommel op. Gooi niets weg in de natuur, bij de verzorgingsposten zijn prullenbakken aanwezig. Als je door een hek gaat en je bent de laatste sluit het hek dan weer.
Volg de aanwijzingen van verkeersregelaars, vrijwilligers, EHBO en schaapherder op. We vertrouwen erop dat iedereen er een mooie dag van maakt en zich houdt aan alle regels.

Inschrijven en kosten:

De inschrijving voor de Bargerveen TrailRun is geopend vanaf 1 juli 2021. Er is alleen voorinschrijving mogelijk. Inschrijven kan tot en met donderdag 23 september 2021 12:00 uur via de site.
LET OP: JE KUNT JE NA 23 SEPTEMBER 12:00 UUR NIET MEER INSCHRIJVEN EN DUS NIET MEEDOEN!!!!!

De kosten voor deelname aan de Bargerveen TrailRun zijn:

 • 9 km € 8,00 Trailrun en Canicross
 • 15 km € 11,00 Trailrun
 • 24 km € 15,00 Trailrun
 • 9 km en 15 km wandelen € 8,00

In het deelnamepakket zit inbegrepen:

 • Mooie en duidelijk aangegeven routes.
 • Uitgebreide verzorging onderweg en na de finish.
 • Een leuke herinnering bij de finish

De startnummers krijg je op zondag 26 september uitgereikt bij de Coronacheck aan het begin van het startgebied.
De wandelaars krijgen een deelnamebewijs.
De startnummers worden niet thuisgestuurd.

Er zal geen gebruik worden gemaakt van een geregistreerde tijdswaarneming. Wij vinden het belangrijk dat de Bargerveen TrailRun laagdrempelig is en dat het lopen in de natuur een belevenis moet zijn. Bij de finish zal per afstand/onderdeel een klok komen te staan, waardoor je altijd jouw eigen tijd kan opnemen.

Er worden geen prijzen uitgereikt.

Verzorging:

Voor alle afstanden en onderdelen gelden dat er onderweg verzorgingspost(en) aanwezig zijn waar o.a. water, sportdrank, banaan en suikerbrood  verkrijgbaar is.  Ook na de finish staat een uitgebreide verzorgingspost. Je dient ook zelf zorg te dragen voor voldoende eten en drinken onderweg.

Bij de verzorgingsposten is ook water voor de honden aanwezig. 

In geval van warm weer dien je zelf te zorgen voor aanvullend vocht mocht jij of je hond dat nodig hebben.

Bij te warm weer kan het onderdeel Canicross worden geannuleerd.

Annulering en voorwaarden:

Voorwaarden voor annulering of omzetting van afstanden en de algemene voorwaarden zijn te lezen in de Algemene Voorwaarden.

Autobedrijf GerdesJumbo Klazienaveen Plus Fischer Klazienaveen